Herontwikkeling Science Tower, Rotterdam

  • Opdrachtgever: Kadans Science Partner
  • Adviseur: Deerns
  • Werkzaamheden: Hoofdinfrastructuur van verdiepingen, complete elektrotechnischeinstallaties incl. vervangen trafo’s
  • Omvang: 38.336 m2
  • Start uitvoering: Q1 2022

In het jaar 2022 werd de Science Tower in Rotterdam opnieuw ontwikkeld onder leiding van Kadans Science Partner en geadviseerd door Deerns. Dit iconische gebouw, oorspronkelijk gebouwd in 1960 als kantoorgebouw voor de scheepvaartindustrie, werd omgebouwd tot een modern, duurzaam en multifunctioneel gebouw voor de wetenschappelijke sector.

De transformatie van de Science Tower was een ambitieus project dat verschillende uitdagingen met zich meebracht. Het doel van Kadans Science Partner was om het gebouw om te vormen tot een innovatief centrum voor wetenschappelijk onderzoek en ontwikkeling, terwijl het ook moest voldoen aan de nieuwste eisen op het gebied van duurzaamheid en energie-efficiëntie.

De eerste stap in de herontwikkeling was het aanpakken van de technische infrastructuur. Deerns adviseerde Kadans Science Partner bij het ontwerpen van de HVAC-, elektrische en watervoorzieningen van het gebouw. Het team heeft innovatieve technologieën en systemen geïntroduceerd om het energieverbruik van het gebouw te verminderen en tegelijkertijd het comfort en de veiligheid van de gebruikers te waarborgen.

Een ander belangrijk aspect van de herontwikkeling was het creëren van een inspirerende en functionele werkruimte voor de huurders. Kadans Science Partner en Deerns hebben samengewerkt met gerenommeerde architecten en ontwerpers om een ​​moderne en flexibele indeling te creëren die aan de behoeften van de wetenschappelijke sector voldoet. Het resultaat was een mix van laboratoria, kantoren, vergaderruimtes en gemeenschappelijke ruimtes die allemaal zijn ontworpen om samenwerking en innovatie te bevorderen.

Een ander belangrijk aspect van de herontwikkeling was het creëren van een duurzaam en energiezuinig gebouw. Deerns adviseerde Kadans Science Partner bij het selecteren van de juiste materialen en systemen om het energieverbruik van het gebouw te verminderen en de CO2-uitstoot te verminderen. Het team heeft onder andere zonnepanelen, warmtepompen en energie-efficiënte verlichtingssystemen geïnstalleerd.

Het herontwikkelingsproject van de Science Tower was niet alleen gericht op het gebouw zelf, maar ook op de omgeving. Kadans Science Partner en Deerns hebben samengewerkt met lokale overheden en gemeenschappen om het gebouw te integreren in de stedelijke omgeving en een positieve impact te hebben op de lokale economie.

De herontwikkeling van de Science Tower was een complex en ambitieus project, maar het resultaat was een modern, duurzaam en multifunctioneel gebouw dat voldoet aan de nieuwste eisen op het gebied van wetenschappelijk onderzoek en ontwikkeling. Kadans Science Partner en Deerns hebben laten zien dat met de juiste visie, expertise en samenwerking, een iconisch gebouw uit het verleden kan worden omgevormd tot