Logo De Nobel

Gebr. de Nobel nieuwe poptempel

Gebr. de Nobel: van pand in verval tot nieuw muziekcentrum

In het voormalige pand van de gebroeders De Nobel aan de Marktsteeg komt een nieuw muziekcentrum. Met een grote en kleine zaal en in de foyer de mogelijkheid om kleinschalige akoestische muziek te maken (singer-songwritercafé). Voldoende mogelijkheden voor een brede programmering.

Ector Hoogstad Architecten heeft een ontwerp gemaakt, waarbij de oorspronkelijke uitstraling van dit industriële pand behouden blijft. Aan de Lange Scheistraat krijgt het pand een moderne uitstraling waarbij aandacht besteed is aan de omgeving. Aannemer Du Prie Bouw & Ontwikkeling gaat het muziekcentrum bouwen. In het najaar van 2014 zullen de deuren van het muziekcentrum opengaan.

Mega Elektra heeft voor de hoofdaannemer de volledige elektrische installatie verzorgd. Projecten in de entertainment industrie, theaters, tv-studios, bioscopen, musicalvoorstellingen zijn een speciliteit van Mega Elektra

Hieronder een interessant filmpje over de bouw van dit nieuw Leidse muziekcentrum:

De spits wordt afgebeten door een optreden van Blaudzun.

Gebr. De Nobel BlaudzunMet gepaste trots kondigt Gebr. de Nobel dan ook het eerste concert aan dat zal plaatsvinden in het nieuwe poppodium.

Op 6 december zal Blaudzun acte de présence geven in de nieuwe grote zaal aan de Marktsteeg.

PROMISES OF NO MAN’S LAND

Promises Of No Man’s Land, dat is de titel van het nieuwe Blaudzun album dat op 7 maart 2014 verscheen. Fans en volgers zijn verrast als de zanger en liedjesschrijver begin december onverwacht een albumtrailer post dat de komst van zijn vierde langspeler en club tour in het voorjaar aankondigt. De reacties zijn overweldigend en de eerste concerten, waaronder een releaseshow in Tivoli, zijn dan ook binnen drie dagen uitverkocht. Meer dan twee jaar na de release van zijn internationaalgeprezen album Heavy Flowers, het album uit 2012 dat op het punt staat de goudstatus te bereiken in Nederland, verschijnt Blaudzun’s vierde opnieuw bij V2 Benelux.

Klik hier om naar de website van Gebr. de Nobel te gaan

De Flint Amersfoort Logo

Theater De Flint is gerenoveerd

Theater de Flint  in Amersfoort is gerenoveerd. Tegelijkertijd wordt een gloednieuw theaterrestaurant ontwikkeld. Het ontwerp van de vernieuwde Flint, het theater en congrescentrum in Amersfoort, is onlangs definitief vastgesteld. Architect Wim Woensdregt (ADP Architecten) en interieurontwerper Suzanne Holtz (SH Studio) hebben de belangrijkste veranderingen aan het gebouw gepresenteerd. Mega Elektra heeft de volledige elektrotechnische installties verzorgd.

Entrees

Thaeter De Fling met Restaurant TrekKenmerkend aan het ontwerp van de vernieuwde theater de Flint is de hoge, glazen overkapping die het gebouw doorkruist. Aan weerszijden van het gebouw, bij de entrees aan de Conickstraat en de Walikerstraat, is deze transformatie goed zichtbaar. Deze oplossing biedt veel licht, sfeer en een groot ruimtelijk gevoel. De kolommen, gemaakt van glas in stijlvol grijs, overkoepelen ook de interne doorgang van het gebouw en creëren daar eveneens een gevoel van licht en ruimte. Volgens architect Wim Woensdregt geldt dit principe: “Waar geen licht is, is geen ruimte.”

Nadruk

De zalen van het theater en congrescentrum blijven grotendeels ongemoeid: de nadruk van de vernieuwing ligt op de overige ruimtes, zoals het restaurant en de foyers. Wel worden in de Stadszaal de wanden opnieuw geïsoleerd, wat een geluiddempende werking heeft en een eenduidige uitstraling oplevert.

Contrast

Grote zaal Theater de FlintDe twee voornaamste zalen van de Flint staan met elkaar in contrast. De Stadszaal staat voor poppy en funky, passend bij de swingende concerten en grote evenementen die daar plaatsvinden. De Theaterzaal, geliefd vanwege de comfortabele stoelen met rood pluche en het intieme karakter, krijgt een klassieke uitstraling. Het spektakel van die ruimte speelt zich af in het mysterieuze donker, wanneer de lichten zijn gedoofd. Voor de architecten was dit motto leidend: When darkness falls, the mystery gets revealed. Licht, beeld en ruimte spelen de hoofdrol in het interieur. Ontwerper Suzanne Holtz ziet het zo: “Juist een versobering van de ruimtes zal het theatergevoel versterken, met de kwaliteit van het huidige gebouw als basis.”

Verbonden

De diverse ruimtes in het gebouw zijn open, maar worden tegelijkertijd verbonden, doordat ze visueel met elkaar in contact staan. Er zijn verschillende afsluitingen mogelijk door flexibele wanden: zo kan de capaciteit voor het aantal bezoekers bij iedere gelegenheid op maat worden aangepast, net als de gewenste routing door het gebouw. Door een herindeling van ruimtes wordt het restaurant in zijn geheel groter dan voorheen.

Theater de Flint is een mooie aanwinst voor Amersfoort en de bezoekers zullen genieten van de ambiance.

Ga naar de website van Theater de Flint

Bekijk hier een redactioneel artikel van het blad “Installatie & Bouw”