Gebr. de Nobel nieuwe poptempel

Gebr. de Nobel: van pand in verval tot nieuw muziekcentrum

In het voormalige pand van de gebroeders De Nobel aan de Marktsteeg komt een nieuw muziekcentrum. Met een grote en kleine zaal en in de foyer de mogelijkheid om kleinschalige akoestische muziek te maken (singer-songwritercafé). Voldoende mogelijkheden voor een brede programmering.

Ector Hoogstad Architecten heeft een ontwerp gemaakt, waarbij de oorspronkelijke uitstraling van dit industriële pand behouden blijft. Aan de Lange Scheistraat krijgt het pand een moderne uitstraling waarbij aandacht besteed is aan de omgeving. Aannemer Du Prie Bouw & Ontwikkeling gaat het muziekcentrum bouwen. In het najaar van 2014 zullen de deuren van het muziekcentrum opengaan.

Mega Elektra heeft voor de hoofdaannemer de volledige elektrische installatie verzorgd. Projecten in de entertainment industrie, theaters, tv-studios, bioscopen, musicalvoorstellingen zijn een speciliteit van Mega Elektra

Hieronder een interessant filmpje over de bouw van dit nieuw Leidse muziekcentrum:

De spits wordt afgebeten door een optreden van Blaudzun.

Gebr. De Nobel BlaudzunMet gepaste trots kondigt Gebr. de Nobel dan ook het eerste concert aan dat zal plaatsvinden in het nieuwe poppodium.

Op 6 december zal Blaudzun acte de présence geven in de nieuwe grote zaal aan de Marktsteeg.

PROMISES OF NO MAN’S LAND

Promises Of No Man’s Land, dat is de titel van het nieuwe Blaudzun album dat op 7 maart 2014 verscheen. Fans en volgers zijn verrast als de zanger en liedjesschrijver begin december onverwacht een albumtrailer post dat de komst van zijn vierde langspeler en club tour in het voorjaar aankondigt. De reacties zijn overweldigend en de eerste concerten, waaronder een releaseshow in Tivoli, zijn dan ook binnen drie dagen uitverkocht. Meer dan twee jaar na de release van zijn internationaalgeprezen album Heavy Flowers, het album uit 2012 dat op het punt staat de goudstatus te bereiken in Nederland, verschijnt Blaudzun’s vierde opnieuw bij V2 Benelux.

Klik hier om naar de website van Gebr. de Nobel te gaan


Comments are closed.