Goedkoper Licht: Zorgeloos licht voor uw school, zonder dat u moet investeren

Proefopstellingen op scholen

Op verzoek van de besturenorganisaties heeft Goedkoper Licht in basisschool De Pool in Amsterdam, een proefproject uitgevoerd. Deze praktijkstest was van belang om aan te tonen dat:

–  De verlichtingssterkte goed is
–  De beleving van de aangepaste verlichting als goed zou worden ervaren
–  De besparingen reëel zijn

De resultaten van deze pilot waren goed. De leerkrachten en leerlingen zijn erg tevreden over de aanpak, het resultaat en over de beleving van het nieuwe licht. Na aanpassing van de verlichting viel het de leerkrachten op dat de verlichting een stuk frisser en beter was dan voorheen. De meting gaf aan dat het energieverbuik van de aangepaste verlichting 45% minder was dan die van de bestaande verlichting!

Aanpassen van de verlichting in plaats van nieuwe armaturen

Openen armatuur, tl verwijderen, plaatsen T5 Energy Saver met nieuwe T5 TL buizen en sluiten van het armatuur … klaar in minder dan 15 minuten per leslokaal.

Schermafbeelding 2014-12-01 om 2.44.00 PM

 

 

 

 

 

Het resultaat: elektriciteitsverbruik ‘voor en na’ de aanpassing

De huidige verlichting verbruikt 65 Watt en … na de aanpassing verbruikt de aangepaste armatuur slechts 35,9 Watt.

Schermafbeelding 2014-12-01 om 2.45.17 PM

 

 

 

Ga naar de website van goedkoperlicht.nl

Bekijk de pdf  “7 jaar zorgenloos licht voor scholen”

Bekijk de pdf  “goedkoper licht”

Digitaal ScholenDossier helpt scholen bij gebouwonderhoud

Met behulp van het nieuwe digitale ScholenDossier krijgen scholen voor het eerst in de onderwijshistorie volledig inzicht in de staat van hun gebouw(en). Daarmee kunnen schoolbesturen het buitenonderhoud – meer dan ooit – verantwoord en gefundeerd plannen en uitvoeren. Het ScholenDossier is een onafhankelijk platform, ontwikkeld door de coöperatie Digitaal Gebouw Dossier. Deze coöperatie werd in januari gelanceerd tijdens de vakbeurs Facilitair in de Brabanthallen in Den Bosch.

Schoolbesturen worden vanaf 1 januari 2015 zelf verantwoordelijk voor het onderhoud van de buitenschil van hun schoolgebouwen. “Deze zogenoemde doordecentralisatie is voor sommige besturen geen probleem, maar voor anderen juist een bijna onneembare horde,” aldus Gerard Lokhorst van Stichting Duurzame Scholen, één van de initiatiefnemers. “Veel scholen hebben onvoldoende kennis en competenties in huis om het dagelijkse onderhoud te organiseren en om een goede meerjaren-onderhoudsplanning of -exploitatieplanning op te stellen en bij te houden.”

Nulmeting

Om deze scholen te helpen, sloegen 15 bedrijven de handen ineen om dit landelijke scholenprobleem op een eenvoudige manier op te lossen. Onder de paraplu van de coöperatie Digitaal Gebouw Dossier bedachten zij een ‘open’ applicatie: het ScholenDossier. “Hiermee kunnen scholen een nulmeting (laten) doen, laagdrempelig, volledig en zonder investeringen vooraf. Gewoon beginnen en hulp inroepen als dat nodig is. Het is een basisdossier waarin alle relevante data op één plek worden bewaard en bijgehouden. Altijd direct inzichtelijk voor alle betrokkenen. Niet alleen ideaal voor de schoolbesturen, ook voor de toeleveranciers,” licht Lokhorst toe.

Appels met appels vergelijken

Het ScholenDossier geeft helder overzicht van alle relevante indicatoren rondom het gebouwbezit van een schoolbestuur. Recent is dit idee op het congres van Stichting Duurzame Scholen in conceptvorm gepresenteerd en door ‘onderwijsland’ al positief ontvangen. Lokhorst: “Het ScholenDossier geeft GRIP en is een uitstekend uitgangspunt voor verdere stappen. Of dat nu het opstellen en uitvoeren van een MJOP is of het inzetten van verduurzaming binnen het bezit. Hiermee kunnen scholen in heel Nederland eindelijk echt appels met appels vergelijken en volledige controle hebben over hun gebouwbeheer.”

Ga naar de website van duurzaamgebouw.com

Bekijk het “Scholendossier”

Soldaat van oranje langstlopende voorstelling

Soldaat van Oranje langstlopende voorstelling

Al meer dan 1250 keer gespeeld

Op 2 juli jongstleden speelde de cast van Soldaat van Oranje – De Musical de 1250ste voorstelling. Het was tevens de zesde en laatste educatievoorstelling van de eerste serie voorstellingen van de Stichting Educatieve Theaterprojecten die dit jaar bij Soldaat van Oranje – De Musical plaatsvond. 1000 scholieren en 100 docenten kregen na afloop van de voorstelling friet in een speciaal voor de 1250ste voorstelling gemaakte Soldaat van Oranje – De Musical mok.

Mega Elektra heeft de elektrotechnische installatie verzorgd voor de TheaterHangaar en voert sinds de start van de voorstelling ook het onderhoud uit.

Verbouw van de bestaande hangar op de voormalige vliegbasis “Valkenburg” nabij Leiden tot een theater met 1100 zitplaatsen. Bijzonder detail is het draaibare platform waarop de tribune is geplaatst.

Hier de trailer van de voorstelling:

Bezoek hier de website van Soldaat van Oranje

Logo De Nobel

Gebr. de Nobel nieuwe poptempel

Gebr. de Nobel: van pand in verval tot nieuw muziekcentrum

In het voormalige pand van de gebroeders De Nobel aan de Marktsteeg komt een nieuw muziekcentrum. Met een grote en kleine zaal en in de foyer de mogelijkheid om kleinschalige akoestische muziek te maken (singer-songwritercafé). Voldoende mogelijkheden voor een brede programmering.

Ector Hoogstad Architecten heeft een ontwerp gemaakt, waarbij de oorspronkelijke uitstraling van dit industriële pand behouden blijft. Aan de Lange Scheistraat krijgt het pand een moderne uitstraling waarbij aandacht besteed is aan de omgeving. Aannemer Du Prie Bouw & Ontwikkeling gaat het muziekcentrum bouwen. In het najaar van 2014 zullen de deuren van het muziekcentrum opengaan.

Mega Elektra heeft voor de hoofdaannemer de volledige elektrische installatie verzorgd. Projecten in de entertainment industrie, theaters, tv-studios, bioscopen, musicalvoorstellingen zijn een speciliteit van Mega Elektra

Hieronder een interessant filmpje over de bouw van dit nieuw Leidse muziekcentrum:

De spits wordt afgebeten door een optreden van Blaudzun.

Gebr. De Nobel BlaudzunMet gepaste trots kondigt Gebr. de Nobel dan ook het eerste concert aan dat zal plaatsvinden in het nieuwe poppodium.

Op 6 december zal Blaudzun acte de présence geven in de nieuwe grote zaal aan de Marktsteeg.

PROMISES OF NO MAN’S LAND

Promises Of No Man’s Land, dat is de titel van het nieuwe Blaudzun album dat op 7 maart 2014 verscheen. Fans en volgers zijn verrast als de zanger en liedjesschrijver begin december onverwacht een albumtrailer post dat de komst van zijn vierde langspeler en club tour in het voorjaar aankondigt. De reacties zijn overweldigend en de eerste concerten, waaronder een releaseshow in Tivoli, zijn dan ook binnen drie dagen uitverkocht. Meer dan twee jaar na de release van zijn internationaalgeprezen album Heavy Flowers, het album uit 2012 dat op het punt staat de goudstatus te bereiken in Nederland, verschijnt Blaudzun’s vierde opnieuw bij V2 Benelux.

Klik hier om naar de website van Gebr. de Nobel te gaan

De Flint Amersfoort Logo

Theater De Flint is gerenoveerd

Theater de Flint  in Amersfoort is gerenoveerd. Tegelijkertijd wordt een gloednieuw theaterrestaurant ontwikkeld. Het ontwerp van de vernieuwde Flint, het theater en congrescentrum in Amersfoort, is onlangs definitief vastgesteld. Architect Wim Woensdregt (ADP Architecten) en interieurontwerper Suzanne Holtz (SH Studio) hebben de belangrijkste veranderingen aan het gebouw gepresenteerd. Mega Elektra heeft de volledige elektrotechnische installties verzorgd.

Entrees

Thaeter De Fling met Restaurant TrekKenmerkend aan het ontwerp van de vernieuwde theater de Flint is de hoge, glazen overkapping die het gebouw doorkruist. Aan weerszijden van het gebouw, bij de entrees aan de Conickstraat en de Walikerstraat, is deze transformatie goed zichtbaar. Deze oplossing biedt veel licht, sfeer en een groot ruimtelijk gevoel. De kolommen, gemaakt van glas in stijlvol grijs, overkoepelen ook de interne doorgang van het gebouw en creëren daar eveneens een gevoel van licht en ruimte. Volgens architect Wim Woensdregt geldt dit principe: “Waar geen licht is, is geen ruimte.”

Nadruk

De zalen van het theater en congrescentrum blijven grotendeels ongemoeid: de nadruk van de vernieuwing ligt op de overige ruimtes, zoals het restaurant en de foyers. Wel worden in de Stadszaal de wanden opnieuw geïsoleerd, wat een geluiddempende werking heeft en een eenduidige uitstraling oplevert.

Contrast

Grote zaal Theater de FlintDe twee voornaamste zalen van de Flint staan met elkaar in contrast. De Stadszaal staat voor poppy en funky, passend bij de swingende concerten en grote evenementen die daar plaatsvinden. De Theaterzaal, geliefd vanwege de comfortabele stoelen met rood pluche en het intieme karakter, krijgt een klassieke uitstraling. Het spektakel van die ruimte speelt zich af in het mysterieuze donker, wanneer de lichten zijn gedoofd. Voor de architecten was dit motto leidend: When darkness falls, the mystery gets revealed. Licht, beeld en ruimte spelen de hoofdrol in het interieur. Ontwerper Suzanne Holtz ziet het zo: “Juist een versobering van de ruimtes zal het theatergevoel versterken, met de kwaliteit van het huidige gebouw als basis.”

Verbonden

De diverse ruimtes in het gebouw zijn open, maar worden tegelijkertijd verbonden, doordat ze visueel met elkaar in contact staan. Er zijn verschillende afsluitingen mogelijk door flexibele wanden: zo kan de capaciteit voor het aantal bezoekers bij iedere gelegenheid op maat worden aangepast, net als de gewenste routing door het gebouw. Door een herindeling van ruimtes wordt het restaurant in zijn geheel groter dan voorheen.

Theater de Flint is een mooie aanwinst voor Amersfoort en de bezoekers zullen genieten van de ambiance.

Ga naar de website van Theater de Flint

Bekijk hier een redactioneel artikel van het blad “Installatie & Bouw”

Willem Alexander bij opening ANNE

ANNE … Willem Alexander bij wereldpremiere

 ANNE over het leven van Anne Frank

Anne over het leven van Anne FrankKoning Willem-Alexander heeft de wereldpremière bijgewoond van de theatervoorstelling ANNE die beleefde op donderdagavond 8 mei 2014 in Theater Amsterdam haar wereldpremière.

Het is de eerste keer dat een toneelstuk over Anne Frank is gebaseerd op de volledige teksten uit haar dagboeken en de archieven van de familie Frank. De theatervoorstelling gaat niet alleen over de ingrijpende gebeurtenissen in het leven van Anne Frank, maar laat ook haar ontwikkeling als schrijfster zien.

Mega Elektra heeft voor Theater Amsterdam alle elektrotechnische installaties verzorgd. Weer een mooi theater project dat succesvol is afgerond.Theater Amsterdam gereed zijn voor de eerste première. Het theater krijgt één zaal: een hal van 4.200 vierkante meter, met 700 zitplaatsen, die bij grote vraag kunnen worden uitgebreid naar 1.100. Gebouw en theaterproductie worden volledig privaat gefinancierd, door productiebedrijf Imagine Nation van Robin de Levita (producent van Broadwayshows en de musical Soldaat van Oranje) en Kees Abrahams.

Bezoek hier de website van Theater Amsterdam

Bekijk hier een redactioneel artikel van het blad “STEDENBOUW”

Bekijk hier een redactioneel artikel van het blad “Installatie & Bouw”

 

Interview met René Zeeman

The show shall go on

René Zeeman is directeur techniek bij Mega Elektra. In dit interview vertelt hij over het bedrijf en zijn drijfveren.